Festivalul Luminii

Festivalul Luminii este un proiect extrem de frumos care se desfasoara deja de ani buni, a ajuns sa fie implementat in multe filiale ale organizatiei, beneficiaza de publicitate si are deja un nume consacrat, insa cu toate acestea, nu multi inteleg  ”De ce facem acest eveniment?” , iar la această întrebare răspunsurile sunt:

  • Pentru a oferi un cadou orașului nostru, o seara în care participanții pot să ”redescopere frumusețea lucrurilor mărunte”, să redevină niște oameni mai simpli și mai calzi.

  • Pentru a avea un spațiu de manifestare artistică gratuită pentru tineri artiști, fotografi, cântăreți, copii cărora le place să deseneze etc. și de a transmite gândurile lor bune

  • Pentru a da experiența organizării unui eveniment de amploare unui grup de tineri, studenți și liceeni, voluntari.

Apropo de acest ultim aspect, voi atasa aici o bucățică dintr-un studiu de caz realizat în contextul Anului European al Voluntariatului, despre importanța acestui eveniment în dezvoltarea tinerilor cercetași, membri in filialele ONCR de peste tot, dar in special în funcție de cum se desfășoare pregătirile în Cluj-Napoca, deoarece în ultimele zile, aceste aspecte mi-au fost readuse în vizor, văzând implicarea exploratorilor si a liderilor si seniorilor pentru a face evenimentul sa stea în picioare din toate punctele de vedere

 

Pentru realizarea tuturor activităţilor din cadrul festivalului e nevoie de o Echipa de Programe care să se ocupe de planificarea fiecărui element din program (ex: Muzica, dans, expoziţii foto, expoziţii de desene, jonglerii, proiecţii, etc. ), astfel incât fiecare din aceste mici activităţi este coordonată de câte un tânăr pasionat de domeniul ales. 

 Festivalul Luminii este și un proiect de imagine eficient, motiv pentru care tinerii interesaţi de PR şi Comunicare, reprezentare externă sau Promovare şi Design pot sa își dezvolte abilitățile în cadrul echipei de  imagine a proiectului. ii, etc. ), astfel incât fiecare din aceste mici activităţi este coordonată de câte un tânăr pasionat de domeniul ales.

 

          De asemenea, cei care doresc să se axeze pe aspectul financiar se pot implica în acţiunile de fundraising şi contabilitate, iar cei care sunt interesaţi de aspectele administrative ale organizării  unui eveniment la nivel local  pot să se ocupe de obţinerea autorizaţiilor necesare şi secretariat.

          În aceeaşi măsură, partea de logistică şi administrativ (resurse materiale necesare, transport, etc. ) este realizată tot prin intermediul unei echipe de 4-8 persoane interesate de acest aspect.  

 

         Chiar şi cei pasionaţi de resurse umane sau de mediul ONG pot să îşi lărgească gama de cunoştinţe prin dezvoltarea de parteneriate cu alte ONG-uri sau implicarea voluntarilor externi în desfăşurarea proiectului.
        Pe lângă acestea, una din cele mai mari provocări ale acestui proiect este confecţionarea tuturor cutiuţelor de hârtie necesare pentru protejarea lumânărilor (de la un număr minim de 2000 de cutiuţe până la  zeci de mii de lumânări)        Acest proces implică de obicei toţi membrii unei filiale, de la cei din grupa de vârsta 7-11 ani până la voluntarii adulţi, care, la rândul lor implică şi membrii propriilor familii, grupuri de prieteni sau colegi, angajați ai firmelor sau clase de elevi, pentru a contribui cât de mult la atingerea ţintei festivalului ca amploare în cifre.  Numărul de oameni implicaţi, în total, în confecţionarea cutiuţelor, devenite simbol al evenimentului depăşeşte, în fiecare oraş, o sută de oameni, ajungând până la câteva sute în oraşele mari, aceasta fiind o metodă bună de team-building si promovare directă. 

         Întreaga perioadă de pregătire a evenimentului este de una sau două luni, în funcţie de posibilităţile şi priorităţile fiecărui centru local.

Din aceste motive,  pentru cercetași, fiecare festival este altfel, deosebit, cu provocările sale, echipele sale, amintirile și peripețiile lui, iar pentru cei care se implică și contribuie chiar si cu câteva cutiuțe confecționate, rămâne sentimentul satisfacției de a fi contribuit la ceva măreț realizat din multe multe multe părticele frumoase mici.

Vă invităm cu drag, și anul acesta, la Festivalul Luminii in Cluj-Napoca, sâmbătă, de la ora 21:30 în Parcul Detunata, la capătul cartierului Gheorgheni, pentru a vedea ce au pus la cale, pentru voi, cea de-a opta echipa organizatorica a acestui eveniment  in Cluj!!!

Pentru cei care doresc să se implice  ca voluntari, pe durata zilei de 19 mai, vă rugăm contactati Responsabilul de Resurse Umane al evenimentului la numărul de telefon 0746416747, pentru mai multe informaţii.

Gata Oricând!

No bine…Cluj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s